• Aardpen aardelektrode slaan

 • Aardpen aardelektrode slaan

  Een aardpen slaan is geen klus die u zelf kunt uitvoeren net zoals het aanleggen van een groepenkast. Deze moet namelijk aan het elektrisch circuit verbonden zijn en dikwijls tot op dieptes van meer dan 10 meter de aarde in worden gevoerd. Het kan zijn dat u een brief van de gemeente, netwerkbeheerder Enexis of waterleiding WML heeft ontvangen. Hierin hebben wij ervaring neem dus contact op, het is voor uw eigen veiligheid (brandgevaar meterkast).

  Bel uw elektricien in Venray 0627273365 

  Functie van een aardpen

  Een aarding zorgt voor de transportatie van de lekkende energie naar de aarde in het geval van bijvoorbeeld kortsluiting of overbelasting.

  Maar ook bij een eventuele blikseminslag zorgt deze pen voor de juiste geleiding. Zonder de aardpen zou de elektriciteit zelf de weg van de minste weerstand kiezen en op plekken terecht kunnen komen waar het gevaar kan stichten.

  Een aardpen werkt altijd samen met een aardlekschakelaar. Wanneer de schakelaar een fout in het circuit ontdekt, schakelt deze de bijbehorende groep uit en lekt de energie weg via deze pen. Laat u daarom ook eenaardlekschakelaar aansluiten!

  Aardpen onderdeel elektrische installatie

  Een onderdeel van uw elektrische installatie en groepenkast dat u nooit hoopt te moeten gebruiken is de aardpen. Toch is dit onderdeel van cruciaal belang en al velen jaren zelfs verplicht. Daarnaast werkt het indien nodig geheel automatisch en wanneer u hem nodig hebt, bent u dankbaar dat hij er is. Deze zorgt er namelijk voor dat elektriciteit die buiten het bedoelde circuit terecht komt naar de aarde toe wordt vervoerd. Als dit is gebeurd, verspreidt de energie zich en worden gevaarlijke situaties voorkomen.

  Hoe gaat het in zijn werk?

  Een aardpen kan niet zo een twee drie de grond in geslagen worden. Allereerst moet je verstand hebben van deze zaken en erkend zijn wil u deze werkzaamheden kunnen uitvoeren. Bij een aardpen slaan is het van groot belang dat er gekeken wordt naar de grondsoort en de lagen van deze grond. Niet alle grondsoorten zijn even geschikt om een aardpen in te laten slaan.

  Voor als nog zal een Hendriks Elektroservice de bodemgrond laten onderzoeken om zo makkelijker zijn werkzaamheden te kunnen uitvoeren en de lengte van de aardpen bepalen. Met de informatie over het soort van grond die zich op de plek van de pen bevind kunnen wij de pen in de grond plaatsen met de hierbij geschikte bekabeling namelijk aarde draad.

  Hoe ver moet de aardpen de grond in?

  Door het bodem onderzoek weet de elektricien hoe diep de aardpen geslagen moet worden. Hoe dieper hoe langer de pen moet wezen.

  De aardpen kan met speciale moffen aan elkaar gekoppeld worden zodat hij wel meer dan 15 meter de grond in kan worden gebracht om goed te kunnen functioneren.

  Kosten van een aardpen slaan

  De kosten zijn altijd een belangrijke factor bij het laten doen van zulke klussen. De prijs is een beetje afhankelijk van het soort ondergrond en hoe diep de aardpen de grond in moet.

Bel: 06 27 27 33 65